Enthousiaste
vrijwilligers

Vrijwillige chauffeurs

Elke rit van de wijkbus wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. De chauffeurs rijden volgens een rooster waarin zij diensten van plusminus drie uur rijden en ze bepalen zelf de dag of dagen waarop zij achter het stuur plaatsnemen. Bent u in bezit van een rijbewijs categorie B en heeft u rijervaring dan kunt u al snel starten bij het project. Na het volgen van een korte training waarin u kennis maakt met de bus en het programma kunt u uzelf inroosteren voor een dienst die in uw agenda past.

Wij kunnen altijd chauffeurs gebruiken die het leuk vinden om te rijden en een gastvrije mentaliteit hebben. Ook als u niet achter het stuur wilt zitten kunt u bij het project aan de slag. Coördinatoren en planners zijn ook welkom, zij zorgen ervoor dat de dienstregeling gevuld is met chauffeurs, managen het verlof en mogelijke uitval. Heel belangrijk dus.

Aan de slag als chauffeur

Beschikt u over een categorie B rijbewijs, bijbehorende rijervaring en heeft u ongeveer drie uur per week de tijd? Neem dat plaats achter het stuur van de wijkbus. De diensten zijn opgedeeld in een vroege- (08:00 – 11:15) een midden- (11:15 – 14:45) en een late dienst (14:45 – 18:15) waarbij u zelf uw voorkeur kunt aangeven. We proberen voor elke chauffeur een vaste dienst in het rooster te plannen voor de stabiliteit maar uiteraard kan er onderling gewisseld worden.

Coördinatoren zijn welkom

Ook voor mensen die niet zelf willen rijden op de wijkbus hebben wij leuke vrijwillige functies. Als coördinator / planner zorgt u ervoor dat het rooster altijd sluitend is, verlof correct wordt afgehandeld en ziekte wordt verwerkt. Daarnaast hebben de chauffeurs een aanspreekpunt nodig als er zaken met de bus niet in orde zijn, er onderhoud vraagstukken zijn of veranderingen in reisgedrag merkbaar zijn tijdens de diensten van de wijkbus. Iets voor u?