Wijkbus
tarieven

Inchecken of pinnen

In de wijkbus gelden dezelfde tarieven als in een gewone lijnbus. Er is daarom gezorgd dat dezelfde betaalmogelijkheden ook aanwezig zijn in onze bus. U kunt met uw OV-chipkaart in- en uitchecken en u kunt losse kaartjes kopen. Een kaartje kopen kan in de bus alleen via een pinbetaling. Onze chauffeurs hebben geen contact geld en hebben ook niet de mogelijkheid om op deze manier de reizigers te voorzien van een kaartje.

Exact berekenen wat uw reis gaat kosten is het makkelijkste via 9292.nl. U voert dan uw vertrek- en aankomst locatie in en de totale ritprijs wordt voor u berekend. Ook kunt u de meest gangbare tarieven van bijvoorbeeld de losse kaartje vinden via onderstaande knop. 

Reizen

Er zijn twee soorten OV kaarten: een anonieme en een persoonlijke. Wij adviseren de laatste omdat u dan kunt reizen met leeftijdskorting of met een abonnement. En u kunt kiezen voor automatisch opladen. Daarmee heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Kijk voor meer informatie op de website van U-OV

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar net als volwassenen gebruik maken van een persoonlijke OV-chipkaart (met leeftijdskorting).

Opladen

Door heel Nieuwegein vind u OV-chipkaart oplaadpunten en ook op de tramhaltes kunt u het saldo van uw kaart opwaarderen. Centraal in de stad vindt u op het busstation oplaadpunten en op Cityplaza kunt u onder andere bij servicepunt The Point terecht.

Exact weten waar u in de buurt terecht kunt om uw abonnement te activeren of het saldo te checken of verhogen?

Begeleiders

De wijkbus zorgt ervoor dat mensen uit Vreeswijk en omliggende wijken weer om het half uur naar het Stadscentrum kunnen reizen. Sommige reizigers kunnen misschien niet alleen reizen en hebben daarom iemand bij zich. Onze groep vrijwilligers heeft een betrokken hart dus ook in onze bus reizen begeleiders van minder-valide op vertoon van hun begeleiderskaart gratis mee met de wijkbus.

Losse kaartjes

Een enkele rit kost vanaf 1 januari 2022 € 2,90. U kunt alleen betalen met pin of creditcard. Uit veiligheidsoverwegingen is het vanaf 1 juli 2018 niet meer mogelijk om contant te betalen in alle bussen van Qbuzz (inclusief de wijkbus). Dit kaartje is geldig gedurende het hele traject, maar verloopt op het moment dat u de bus verlaat. Bij het overstappen moet u opnieuw betalen.

Een compleet overzicht van de losse kaartje kunt u vinden op de website van U-OV. De wijkbus hanteert echter alleen de enkele rit en het retourkaartje. Het retourtje kost € 4,05.

Kinderen

Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis met de wijkbus meereizen.
Voor oudere kinderen van 4 t/m 11 jaar die onder begeleiding zijn van een volwassene, kunt u in de wijkbus een kinderkaartje kopen, de kosten voor dit kaart bedragen € 1,05 (tarief vanaf 1 januari 2022). Ook dit kaartje kunt u alleen betalen met pin of creditcard. 

Dit kaartje is geldig gedurende de hele rit. Bij het overstappen of terugreizen moet u opnieuw betalen. Meer weten over de prijzen van de ritprijzen en abonnementen voor kinderen?